Aktualno

Kaj smo naredili v 2017? 2. del

V Transparency International Slovenia smo tudi v letu 2017 delali za javno dobro. Najprej hvala vsem tistim, ki ste si v tem letu z nami predstavljali svet brez korupcije! Gradite ga z nami! Podprite naše aktivnosti!

Čemu smo še namenjali pozornost letos:

Vzpostavljanju integritete v zasebnem sektorju

forum17 3 moduleV letu 2016 smo ustanovili Forum poslovne integritete in transparentnosti, kjer skupaj s podjetji ustvarjamo integriteto za etično in pošteno poslovno okolje. V 2017 smo nadaljevali z nadvse uspešnimi aktivnostmi, kot sta na primer drugi letni Forum poslovne integritete in transparentnosti ter Čaj z razlogom.

 

Boju proti oazam anonimnosti

euro 1517315 640Odzivali smo se na rajske dokumente in si celo leto prizadevali, da bi sprejeli strožje ukrepe proti tem praksam. Skupaj z vašo pomočjo smo v odziv na razkritja rajskih dokumentov ministrico pozvali k zavzetju javnega stališča o ukrepih proti davčnim oazam. Tudi z novo platformo smo pokazali možnosti javnih in odprtih registrih dejanskega lastništva.

 

Ukrepom za trajne spremembe

law books 291683 640Svoje komentarje smo podali k predlogom sprememb Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter opozorili na njegovo predolgo sprejemanje. Zakon po treh letih priprav še vedno ni sprejet. Oglašali smo se tudi pri drugih zakonodajnih postopkih in podali več predlogov za nov akcijski načrt za preprečevanje korupcije.

 

 

Nadaljujemo v 2018! Podprite prizadevanja za Svet brez korupcije!

Preverite še prvi del letošnjega leta in pregled leta 2015 in 2016.