Upravni odbor

Upravni odbor sestavljajo:

Neža Grasselli, predsednica

Neža Grasselli je pravnica z dolgoletnimi izkušnjami v odvetništvu. Leta 2014 diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani iz mednarodnega prava človekovih pravic. V času študija je delala na Zunanjem ministrstvu Republike Slovenije in Veleposlaništvu Kraljevine Danske v Ljubljani. Po diplomi se je zaposlila v odvetništvu. Delala je za dve priznani odvetniki pisarni s področja gospodarskega prava (KBP, o.p., d.o.o. in ODI o.p.d.o.o.). Od leta 2022 dela kot samostojna svetovalka in raziskovalka na področju prava informacijske tehnologije in intelektualne lastnine, digitalnih pravic ter transparentnosti poslovanja. V društvu je aktivna od leta 2015.

Adriana Aralica, izvoljena članica

Adriana Aralica ima dolgoletne izkušnje v nevladnem sektorju. Zaposlena je bila na Platformi SLOGA, kjer se je ukvarjala s cilji trajnostnega razvoja, ki naslavljajo tudi dobro upravljanje, in v PIC – Pravnem centru za varstvo človekovih pravic, kjer je bila zadolžena za pravice migrantskih otrok. Trenutno je zaposlena na Mednarodni organizaciji za migracije, agenciji ZN za migracije v Ljubljani. Je članica Izvršnega odbora Društva za ZN za Slovenijo. Je diplomantka mednarodnih odnosov (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani), pripravništvo je opravila na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju.

Igor Klančnik, izvoljeni član

Igor Klančnik je magister javne uprave in ima dolgoletne izkušnje na področjih razvoja in implementacije preventivnih in nadzornih mehanizmov za krepitev integritete ter vodenja projektov. Leta 2012 je magistriral na fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. Delal je v javnem in zasebnem sektorju. Med letoma 2009-2011 je opravljal funkcijo Višjega svetovalca v Sektorju za integriteto na Komisiji za preprečevanje korupcije, nato pa je prevzel vlogo neodvisnega mednarodnega projektnega svetovalca v Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi na območju Republike Srbije in v Razvojnem programu Združenih narodov na območju Republike Kosova. Od leta 2020 je zaposlen na Uradu za šport v Mestni občini Maribor na položaju podsekretarja.