Aktualno

E-učilnica: Pregledno in učinkovito javno naročanje

V TI Slovenia predstavljamo prvi e-dogodek v sklopu Dnevov integritete 2020. Z današnjim dnem je omogočen dostop do spletne učne vsebine z naslovom Pregledno in učinkovito javno naročanje. V lanskem letu smo v sklopu Dnevov integritete trende pri preprečevanju korupcije v javnem naročanju predstavljali na mednarodni konferenci, tokrat pa vsebine ponujamo prek spleta. Vsebine so brezplačne.

Vstopi v e-učilnico

V spletni učilnici si lahko ogledate video prispevke predstavnikov TI Slovenia, Komisije za preprečevanje korupcije, Direktorata za javno naročanje in Javne agencije RS za varstvo konkurence. V predstavitvah se govorci z različnih zornih kotov dotaknejo tveganj pri javnem naročanju, načinov za blaženje teh tveganj in zakonskega okvirja.

Sebastijan Peterka, TI Slovenia, v videu predstavi nekatera najbolj pogosto prepoznana tveganja pri izvajanju javnih naročil po posameznih fazah javnega naročanja.

Sašo Matas, direktor Direktorata za javno naročanje, na kratko povzame nekatere ključne številke pri javnem naročanju v Sloveniji in podrobneje predstavi skupno javno naročanje.

Albert Nabernik, pomočnik vodje Službe za nadzor in preiskave na Komisiji za preprečevanje korupcije, se osredotoči na nekatere najbolj ključne institute Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Andrej Matvoz, direktor Javne agencije RS za varstvo konkurence, v videu predstavi nameščanje ponudb, izpostavi posledice takšnih dogovorov, razloge za omejevanje konkurence, predstavi pa tudi nekatere preventivne ukrepe.

Ob koncu lahko preizkusite svoje znanje s kratkim preizkusom, pripravili pa smo tudi seznam literature s področja preprečevanja korupcije v javnem naročanju. Vsebina je primerna tako za naročnike, kot tudi za novinarje, predstavnike nevladnih organizacij in aktivne državljane, ki jih zanima področje javnega naročanja.

Vabljeni k ogledu in uporabi učnih vsebin!

Za uporabo je potrebna registracija na učni platformi. V primeru težav si oglejte NAVODILA ali pa nas kontaktirate na info(afna)transparency.si.

Vsebine smo ustvarili v okviru projekta Pakti integritete, pri katerem spremljamo porabo javnega denarja.

 

logoEK pakti