Aktualno

Vabilo za študente: Sodelovanje pri raziskovalnem projektu

Študente visokošolskih zavodov vabimo k sodelovanju pri raziskovalnem projektu, ki se bo izvajal pod mentorstvom naše organizacije.

Slovenijo so nedavno prizadele grozovite poplave, ki so za seboj pustile obsežno škodo, ki jo na občinski ravni ocenjujejo na kar 2,7 bilijona evrov. Škoda predstavlja eno največjih kriz po pandemiji in kot taka odpira možnost za mnoga korupcijska tveganja, predvsem v povezavi z javnimi naročili za sanacijo.  

Naš projekt je usmerjen v analizo javnih razpisov, povezanih s sanacijo po poplavah v letih 2023 in 2024. Vaše delo bo vključevalo sodelovanje pri vzpostavitvi metodološkega okvira, zbiranje podatkov ter analizo dokumentacije javnih razpisov. Poleg tega boste sodelovali pri pripravi poročil in s tem pomagali pri ozaveščanju širše javnosti o rezultatih raziskovalnega projekta.  

Podatki o javnih naročilih državljanom mnogokrat niso dostopni, ali pa so jim posredovani na zelo nerazumljiv način. Zato je izvedba takšnega projekta ključna in z objavo vseh informacij na enem mestu bomo lahko ustvarili osnovo, ki bo novinarjem, nevladnim organizacijam in drugim institucijam pomagala pri nadaljnjih raziskavah.  

Prijave s CV-jem nam pošljite na info@transparency.si najkasneje do 6. 5. 2024. Za delo boste prejeli plačilo in sicer 9,35 EUR/h bruto (8,20 EUR/h neto). S prijavami ne odlašajte, saj je število mest omejeno na 6 študentov.  

Pridružite se nam, saj je vaše sodelovanje ključno pri ustvarjanju transparentne in integritetne družbe!