Aktualno

Ponovitev seminarja: Poročanje o integriteti v okviru ESG poročila

Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta ter
IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti
vas vabita na virtualni seminar

Poročanje o integriteti v okviru ESG poročila

Sreda, 18. 9. 2024 
9:00 – 12:00
Virtualno (MS Teams)

Trajnostno poročanje prinaša organizacijam na dolgi rok številne prednosti, čeprav se morda na prvi pogled zdi kot še ena dodatna administrativna obremenitev. Cilj seminarja je natančno pojasniti, kaj točno se poroča in zakaj, s poudarkom na poročanju o integriteti organizacije ter njenim prizadevanjem za preprečevanje korupcije.
V prvem delu seminarja se bomo posvetili širšemu okviru trajnostnega poročanja, kjer se bomo spoznali z novimi evropskimi standardi poročanja o trajnostnosti (ESRS). V drugem delu seminarja pa se bomo pobližje seznanili s pričakovanji glede poročanja o integriteti in zaznanih nepravilnostih v delovnem okolju v skladu z veljavno zakonodajo (vključno z Zakonom o zaščiti prijaviteljev ter Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije) ter dobrimi praksami. Na seminarju bo omogočeno sprotno postavljanje vprašanj predavateljicama.

Predavateljici:

Kotizacija:

Osnovna kotizacija znaša 200 EUR*, pri čemer veljajo sledeče ugodnosti:

* Transparency International Slovenia ni zavezanec za DDV.

Registracija:

Prijave zbiramo preko prijavnega obrazca na tej povezavi, prijava velja kot naročilnica. Na dogodek se je mogoče prijaviti do 16. 9. 2024 do 23:59 ure.

Skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je 17. 9. 2024 do 14.00 na elektronski naslov info[at]transparency.si. V odjavi mora biti navedeno ime udeleženca, ki se odjavlja. V primeru neudeležbe brez odjave zaračunamo 50 % vrednosti kotizacije.

Ostalo:

Minimalno število udeležencev je 5 oseb.
Povezavo do srečanja preko MS Teams bomo registriranim udeležencem posredovali en dan pred dogodkom.