Aktualno

Poziv prostovoljcem za spremljanje lokalnih volitev 2022

POZIV PROSTOVOLJCEM

Transparency International Slovenia išče prostovoljce za spremljanje poteka predvolilnih aktivnosti na lokalni ravni

V novembru in decembru bodo potekale lokalne volitve. V Transparency International Slovenia bomo spremljali predvolilne kampanje in volitve v izbranih občinah.

Z opazovanjem želimo ugotoviti zlasti:

  • kaj se na terenu v času predvolilnih kampanj v resnici dogaja;
  • ali so volilne kampanje dejansko transparentne in v skladu z zakonodajo;
  • kako nadzorni organi opravljajo svoje delo.

Pridruži se nam kot prostovoljec!

Prostovoljci nam bodo pomagali pri terenskem delu, opazovanju in beleženju poteka kampanj in volitev, s pridobivanjem in posredovanje podatkov in referenčnega gradiva (fotografij, video posnetkov, volilnih materialov, posnetkov zaslona, podatkov o shodih, itd.). Pred pričetkom dela bomo  izvedli usposabljanje za delo.

Pogoj za prijavo sta neodvisnost in politična nevtralnost, nepripadnost  politični skupini, ter nesodelovanje pri volilnih ali predvolilnih opravilih.

Podaljšali smo rok za prijavo do zasedbe mest.  Za sodelovanje lahko pošlješ prijavo in CV na info@transparency.si.

Povej tudi prijateljem! Pridružite se nam v velikem številu in pomagajte dvigniti standarde transparentnosti in integritete na volitvah v Sloveniji.

Razvoj demokracije in sodelovanja občanov v demokratičnih procesih in pri oblikovanju prihodnosti lokalnih skupnosti sta ključna. Tega pa ne more biti ob netransparentnih kampanjah, ki lahko dajejo lažno sliko integritete potencialnih voditeljev na različnih ravneh.

Opazovanje lokalnih volitev izvajamo v okviru projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022.

 Projekt financira U.S. Embassy, Ljubljana. Mnenja, ugotovitve in sklepi ali priporočila, izraženi v tem dokumentu, so mnenja avtorjev in ne odražajo nujno mnenj Ministrstva za zunanje zadeve Združenih držav Amerike.