Aktualno

Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo

Transparency International Slovenia – društvo Integriteta (v nadaljevanju: TI Slovenia) razpisuje nagrado za najboljše diplomsko ali magistrsko delo s področij transparentnosti, integritete, preprečevanja korupcije ali drugih vsebinskih področij dela TI Slovenia. Avtor najboljšega dela bo dobil priložnost za nadaljnji razvoj svojega znanja v mednarodnem okolju, saj se bo brezplačno udeležil poletne šole Transparency International School on Integrity, ki od 2010 vsako leto poteka v Litvi in mladim udeležencem iz celega sveta omogoča stik z največjimi strokovnjaki s področja preprečevanja korupcije. V primeru izvedbe poletne šole v živo, bo TI Slovenia zmagovalcu organiziral pot in kril potne stroške. Zmagovalec bo lahko svoje delo predstavil tudi predstavnikom podjetij na letnem Forumu poslovne transparentnosti in integritete.

Zaključek: vključno do 1. 6. 2022 do 23:59

Udeleženci morajo izpolnjevati naslednje pogoje: 

– so polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji;
– so na akreditiranem visokošolskem zavodu v Republiki Sloveniji uspešno zagovarjali ali kako drugače uspešno opravili pisanje diplomskega ali magistrskega dela v letih 2020, 2021 ali 2022 do roka določenega v tem razpisu;
– so v delu obravnavali tematiko transparentnosti, integritete, preprečevanja korupcije ali katero drugo področje dela TI Slovenia;
– dne 31. 8. 2022 ne bodo starejši kot 35 let.

Prijavo pošljite na e-naslov: info(afna)transparency.si, Zadeva: »Prijava na razpis za najboljše diplomsko ali magistrsko delo«. Udeleženec z oddajo prijave potrjuje, da je seznanjen in se strinja s pogoji nagradnega natečaja. Za več podrobnosti o pogojih in načinu sodelovanje si preberite Pravilnik in splošne pogoje nagradnega natečaja.

Nagrada: udeležba na poletni šoli Transparency International School of Integrity 2022

Transparency International School of Integrity je usposabljanje namenjeno prihodnjim voditeljem na področju boja proti korupciji in transparentnosti, ki se odvije vsak leto v avgustu, v organizaciji Transparency International Litva. Udeleženci se seznanijo z novostmi in dosežki ter priložnostmi, da svoje ideje poizkusijo uresničiti v praksi. Predavanja, seminarji in usposabljanja udeležencem šole nudijo edinstveno mešanico mednarodnega in lokalnega znanja. Od leta 2010 je šola sprejela približno 1200 mladih iz več kot 120 držav po vsem svetu. Leta 2019 je Transparency International Litva prejela nagrado »Amalia za boj proti korupciji« za učinek, ki ga ima šola. Program poletne šole 2021 si lahko pogledate tukaj, zaradi situacije s Covid-19, je bila šola v celoti izvedena prek spleta.

O vseh morebitnih spremembah Pravil bo udeležence obvestil z objavo na tej spletni strani. Za dodatna vprašanja in pojasnila pišite na info(afna)transparency.si.

Nagradni natečaj podpira Veleposlaništvo Švedske v Budimpešti.