Aktualno

Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo

Transparency International Slovenia – društvo Integriteta (v nadaljevanju: TI Slovenia) razpisuje nagrado za najboljše diplomsko ali magistrsko delo s področij transparentnosti, integritete, preprečevanja korupcije ali drugih vsebinskih področij dela TI Slovenia. Avtor najboljšega dela bo dobil priložnost za nadaljnji razvoj svojega znanja v mednarodnem okolju, saj se bo brezplačno udeležil poletne šole Transparency International School on Integrity, ki od 2010 vsako leto poteka v Litvi in mladim udeležencem s celega sveta omogoča stik z najboljšimi strokovnjaki s področja preprečevanja korupcije.

Poletne šola bo potekala v živo od 26. 6. 2023 – 30. 6. 2023 v Vilni (Litva). TI Slovenia bo zmagovalcu organiziral pot, kril potne stroške in kotizacijo (cena kotizacije je 950 €), ki zajema stroške 5-dnevnega programa, 6 nočitev (25. 6. 2023 – 1. 7. 2023), 3 dnevne obroke, notranji prevoz in obštudijske dejavnosti. Zmagovalcu, ki se ne bo mogel udeležiti poletne šole v živo bo TI Slovenia omogočil udeležbo na daljavo (cena kotizacije 300 €). Več o možnostih udeležbe TU.

Zmagovalec bo lahko svoje delo predstavil tudi predstavnikom podjetij na letnem Forumu poslovne transparentnosti in integritete.

Zaključek: vključno do 1. 6. 2023 do 23:59

Udeleženci morajo izpolnjevati naslednje pogoje: 

  • so polnoletne fizične osebe s prebivališčem v Republiki Sloveniji;
  • so na akreditiranem visokošolskem zavodu v Republiki Sloveniji uspešno zagovarjali ali kako drugače uspešno opravili pisanje diplomskega ali magistrskega dela v letih 2021, 2022 ali 2023 do roka določenega v tem razpisu;
  • so v delu obravnavali tematiko transparentnosti, integritete, preprečevanja korupcije ali katero drugo področje dela TI Slovenia;
  • dne 31. 8. 2023 ne bodo starejši kot 35 let.

Prijavo pošljite na e-naslov: info@transparency.si, Zadeva: »Prijava na razpis za najboljše diplomsko ali magistrsko delo«. Udeleženec z oddajo prijave potrjuje, da je seznanjen in se strinja s pogoji nagradnega natečaja, opredeljenimi v Pravilniku in splošnih pogojih nagradnega natečaja.

Nagrada: udeležba na poletni šoli Transparency International School of Integrity 2023

Transparency International School of Integrity je usposabljanje, namenjeno prihodnjim voditeljem na področju boja proti korupciji in spodbujanja transparentnosti, ki poteka vsako leto v avgustu v organizaciji Transparency International Litva. Udeleženci se seznanijo z novostmi in dosežki ter priložnostmi, da svoje ideje poizkusijo uresničiti v praksi. Predavanja, seminarji in usposabljanja udeležencem šole nudijo edinstveno mešanico mednarodnega in lokalnega znanja. Od leta 2010 je šola sprejela približno 1200 mladih iz več kot 120 držav po vsem svetu. Leta 2019 je Transparency International Litva za vpliv šole prejela nagrado »Amalia za boj proti korupciji«. Program poletne šole 2022 je na voljo tukaj, zaradi situacije s Covid-19, je bila šola v celoti izvedena prek spleta.

O vseh morebitnih spremembah Pravil bo TI Slovenia udeležence obvestil z objavo na spletni strani https://www.transparency.si/. Za dodatna vprašanja in pojasnila pišite na info@transparency.si.

V besedilu razpisa uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.

Nagradni natečaj podpira zavarovalnica Triglav d.d.

triglav