Aktualno

Vabilo na delavnico: KAKO IZBOLJŠATI TRANSPARENTNOST OBČINE LOGATEC?

slovenska-filantropija_logo
obcanski-forum-logatec

Društvo Transparency International Slovenia, Občanski forum Logatec in Hiša sadeži družbe Logatec vljudno vabijo na delavnico Kako izboljšati transparentnost Občine Logatec?, ki bo potekala v sredo 13. marca, od 18.00 do 20.00 ure v prostorih Hiše sadeži družbe Logatec, Tržaška cesta 148, 1370 Logatec.

Na delavnici se bomo seznanili s tem, kaj razumemo pod transparentno(st) občine, dostopnostjo podatkov, ponovno uporabo podatkov ter se pobližje spoznali s pravico do dostopa do informacij ter kako pristopiti k pridobivanju informacij javnega značaja.

V nadaljevanju delavnice bomo aktivno sodelovali z udeleženci in udeleženkami pri skupinskem pregledu transparentnosti delovanja Občine Logatec. Da bomo lahko skupaj poglobljeno raziskali področja, na katerih je mogoče še dodatno okrepiti transparentnost, vas vabimo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

Delavnico bomo zaključili z metodologijo svetovne kavarne, s katero bomo identificirali ključna področja, na katerih bi lahko Občina Logatec izboljšala svojo preglednost. S pomočjo raznolikih perspektiv in izkušenj udeležencev bomo skupaj oblikovali celovit vpogled v potencialne izboljšave ter pripravili predloge za učinkovitejšo in bolj odprto občino.

Vljudno vabimo k udeležbi širšo zainteresirano javnost, predstavnike občine in krajevnih skupnosti, nevladne organizacije, podjetja, javna zavode ter lokalne novinarje in medije.

Delavnico bo vodila Maruša Babnik, Transparency International Slovenia.

Pridružite se nam pri konstruktivnem procesu oblikovanja trajnostnih sprememb v lokalni samoupravi!
Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca https://www.1ka.si/a/326d8423 do 12. marca.

Za morebitna vsebinska vprašanja v zvezi z delavnico se lahko obrnete na info[at]transparency.si, za vprašanja glede prijave in organizacije pa na simon.delakorda[at]guest.arnes.si oz. 041 365 529.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Lepo vabljeni!