Aktualno

DNEVI INTEGRITETE 2019

Transparency International Slovenia vas vljudno vabi na Dneve integritete 2019, s katerimi bomo tudi letos že šestič zapored obeležili 9. december, mednarodni dan boja proti korupciji. Na dogodkih bomo ob 10. obletnici delovanja društva predstavili tudi dosežke in nekatere mejnike v delu Transparency International Slovenia.

dnevi2019 2 final

3. 12. 2018 ob 10:00 – Integrity Watch – delavnica za novinarje

Prostori Društva novinarjev Slovenije, Vošnjakova ulica 8, Ljubljana

Na delavnici bodo predstavniki Transparency International Slovenia predstavili projekt Integrity Watch, namenjen izdelavi spletnih orodij za zagotavljanje politične integritete z uporabo odprtih podatkov. Transparency International Slovenia bo na delavnici ob možnostih uporabe spletnih orodij IW pri delu medijev in civilne družbe opisal izzive in omejitve pri dostopanju do javnih podatkov na področjih, za katera bodo ustvarjena orodja Integrity Watch Slovenia: lobiranje, darila funkcionarjem, omejitve poslovanja in dodatno delo poslancev, ministrov in državnih sekretarjev.

4. 12. 2019 ob 9:00 – Mednarodna konferenca: Javna naročila v Sloveniji in Evropski uniji

Radisson Blu Plaza hotel, Bratislavska cesta 8, Ljubljana

Transparency International Slovenia prireja mednarodno konferenco Javna naročila v Sloveniji in Evropski uniji: Zagotavljanje transparentnosti in integritete pri porabi javnih sredstev. TI Slovenia kot partner v mednarodnem konzorciju, ki ga sestavljajo partnerji iz enajstih držav Evropske unije, izvaja projekt Pakt integritete. Po končanju prvega javnega naročila, je bil Pakt implementiran, je čas, da potegnemo črto pod projektnimi dejavnostmi in ovrednotimo izkušnje, ki jih je izvajanje projekta prineslo. Dogodek bo tudi priložnost, da strokovnjaki s področja javnega naročanja predstavijo najpomembnejše izzive v javnem naročanju v Sloveniji in Evropski uniji, posvetili pa se bomo tudi dobrim praksam in nekaterim trendom prihodnosti na področju javnega naročanja. Prijavi se.

DOGODEK JE ZARADI NEPREDVIDENIH OKOLIŠČIN ODPOVEDAN – 5. 12. 2018 ob 10.00 – Integriteta in transparentnost davčne ureditve v Sloveniji – konferenca

Prostori Slovenskih železnic, Kolodvorska ulica 11, Ljubljana

Dogodek je namenjen predstavitvi rezultatov projekta Watchdogs against corruption, ki ga Transparency International Slovenia izvaja v partnerstvu s Pod črto. Predstavili bomo dosežke in izzive davčne izvršbe v Sloveniji, izpostavili študije primerov, ki osvetljujejo sistemske pomanjkljivosti v postopku davčne izvršbe, transparentnosti javne objave davčnih neplačnikov in se dotaknili mednarodnih praks davčne ureditve. Prijavi se.