Aktualno

Delavnice - Transparentnost lokalnih volitev in občin

Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Transparency International Slovenia za vas pripravljata delavnico ‘Transparentnost lokalnih volitev in občin’, kjer se bo predstavilo novo poročilo, ki je nastalo v sklopu projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022, in se osredotoča na opazovanje izvajanja lokalnih volitev v 13 občinah.

Delavnica bo v četrtek, 25. januarja 2024, od 10.00 do 14.00 ure v prostorih PiNE, Gortanov trg 15, Koper.

Predstavljena bo metodologija za pregled financiranja volilnih kampanj kandidatk in kandidatov, stanja vključenosti žensk v lokalno politiko ter spoštovanja ustavnega načela enakosti volilne pravice na lokalni ravni. V nadaljevanju bomo z udeleženci skupaj naredili pregled vaše občine in/ali vašega kandidata.

Delavnico bomo zaključili z metodologijo svetovne kavarne, ko bomo skupaj identificirali ključna področja, na katerih bi občine v Obalno-kraški regiji lahko izboljšale svojo transparentnost.

Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca najkasneje do torka, 23. januarja 2024.

Več o delavnici si lahko preberete tukaj: Delavnica Transparentnost lokalnih volitev in občin –  Stičišče Iskra

Delavnica je bila odpovedana zaradi premajhnega števila zainteresiranih udeležencev.

Transparency International Slovenia, Občanski forum Logatec in Hiša Sadeži družbe Logatec vas vljudno vabimo na delavnico Transparentnost lokalnih volitev in občin, ki bo potekala v petek 26. januarja, od 17.00 do 19.00 ure v prostorih Hiše sadeži družbe Logatec, Tržaška cesta 148, 1370 Logatec.

Na delavnici bomo predstavili novo poročilo društva Transparency International Slovenia, ki je nastalo v sklopu projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022, in se osredotoča na opazovanje izvajanja lokalnih volitev v 13 občinah. Na delavnici bo predstavljena tudi metodologija za pregled financiranja volilnih kampanj kandidatov in kandidatk, stanja vključenosti žensk v lokalno politiko ter spoštovanja ustavnega načela enakosti volilne pravice na lokalni ravni.

V nadaljevanju delavnice bomo aktivno sodelovali z udeleženci in udeleženkami pri skupnem pregledu transparentnosti Občine Logatec ter identificirali ključna področja, na katerih bi občina lahko izboljšala svojo preglednost, odprtost in učinkovitost.

Da bomo lahko skupaj poglobljeno raziskali področja, na katerih je mogoče še dodatno okrepiti transparentnost, vas vabimo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

Metodologijo želimo prenesti na lokalno raven, zato vljudno vabimo predvsem nevladne organizacije, lokalne novinarje in medije, mlade ter drugo zainteresirano javnost k udeležbi na delavnici.

Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca do 26. januarja do 15h. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Pridružite se nam pri konstruktivnem procesu oblikovanja trajnostnih sprememb v lokalni samoupravi!

Lrf Za Pomurje in Transparency International Slovenia organizirata delavnico na temo transparentnosti lokalnih volitev in občin.

Delavnica bo potekala v ponedeljek 29. januarja 2024 v prostorih LRF za Pomurje v Martjancih. Oᴘᴏᴍʙᴀ﹕ Iᴢᴠᴇᴅᴇɴᴀ ʙᴏ ᴠ ᴅᴏᴘᴏʟᴅᴀɴsᴋᴇᴍ ᴀʟɪ ᴘᴏᴘᴏʟᴅᴀɴsᴋᴇᴍ ᴛᴇʀᴍɪɴᴜ, ᴏᴅᴠɪsɴᴏ ᴏᴅ ᴠᴇčᴊᴇɢᴀ ɪɴᴛᴇʀᴇsᴀ ᴘᴏᴛᴇɴᴄɪᴀʟɴɪʜ ᴜᴅᴇʟᴇžᴇɴᴄᴇᴠ﹗

Predstavljena bo metodologija za pregled financiranja volilnih kampanj kandidatk in kandidatov, stanja vključenosti žensk v lokalno politiko ter spoštovanja ustavnega načela enakosti volilne pravice na lokalni ravni.

V nadaljevanju bomo z udeleženci aktivno sodelovali in skupaj naredili pregled vaše občine in/ali vašega kandidata. Da bomo lahko skupaj resnično poglobljeno raziskali področja, kjer je mogoče še dodatno okrepiti transparentnost, vas vabimo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

S pomočjo raznolikih perspektiv in izkušenj udeležencev bomo skupaj oblikovali celovit vpogled v potencialne izboljšave ter si prizadevali za učinkovitejše in odprte občine v regiji.

Metodologije želijo prenesti na lokalno raven, zato vljudno vabimo predvsem nevladne organizacije, lokalne novinarje in medije, mlade ter drugo zainteresirano javnost k udeležbi na regionalni delavnici.

Več informacij in prijave tukaj.

Delavnica je bila odpovedana zaradi premajhnega števila zainteresiranih udeležencev.

Aktivnosti bodo  izvedene v okviru projekta Transparentnost lokalnih volitev 2022, ki ga financira U.S. Embassy Ljubljana. Mnenja, ugotovitve in sklepi ali priporočila, izraženi v tem dokumentu, so mnenja avtorjev in ne odražajo nujno mnenj Ministrstva za zunanje zadeve Združenih držav Amerike.