Aktualno

Delavnica: Uporaba registra dejanskih lastnikov in letnih poročil podjetij v raziskovalne namene

Četrtek, 15. februar 2018
CDI Univerzum, Grošljeva ulica 4, Ljubljana

Po večletnih prizadevanjih civilne družbe in odmevnih razkritjih kot so t.i. Panamski in Rajski dokumenti, smo v Sloveniji v petek, 19. januarja dočakali odprtje registra dejanskih lastnikov, ki naj bi javnosti omogočal strukturiran vpogled v resnične (fizične) lastnike podjetij in drugih pravnih struktur, ki poslujejo pri nas. Ekvilib Inštitut, Focus in Transparency International Slovenia si prizadevamo za večjo stopnjo informiranosti družbe o poslovanju podjetij v naši družbi, zato organiziramo delavnico, na kateri bomo skupaj spoznali, kakšen vpogled nam resnično omogočajo tako novi register kot tudi letna poročila podjetij – oboje je javnosti prosto dostopno na straneh AJPES-a.

Delavnica je namenjena predstavnikom civilne družbe, študentom ter novinarjem. Vabljeni ste tudi vsi ostali, ki pri svojem delu raziskujete povezave med poslovnimi subjekti in njihov prispevek v družbi. Z udeležbo na delavnici se boste zavezali k sodelovanju pri pripravi poročila o ugotovitvah raziskovalnega dela delavnice.

Oglej si program delavnice*

Kosilo za udeležence bo zagotovljeno. Delavnica je brezplačna. Zaradi formata delavnice je število mest omejeno. Prijava je obvezna (obrazec). Računalniki bodo zagotovljeni, a ste vabljeni, da prinesete tudi svoje prenosnike.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na marusa(afna)ekvilib.org oz. 040 391 178, na lidija(afna)focus.si oz. 01 515 40 80 ali na sebastijan.peterka(afna)transparency.si oz. 01 320 73 25.

* zaradi bolezni bo prvi del delavnice o registru dejanskih lastnikov namesto predvidene predavateljice izvedel Sebastijan Peterka, TI Slovenia.