Zaposleni

Transparency International Slovenia trenutno zaposluje pet ljudi:

Maruša Babnik – generalna sekretarka in vodja projekta

Univerzitetna diplomirana organizatorka se je TI Slovenia pridružila v letu 2022. Prihaja z bogatimi izkušnjami v nevladnem sektorju, s projektnim vodenjem in zagovorniškim delom na področju transparentnosti davčnih sistemov. Med drugim je članica odborov mednarodnih in nacionalnih mrež, kjer se posveča krepitvi sinergijskih učinkov povezovanja organizacij civilne družbe.  

Irena Horjak – projektna asistentka

V letu 2021 se je naši ekipi pridružila magistrica sociologije iz Univerze v Ljubljani. Deluje kot asistentka na projektu Monitoring lokalnih volitev in je vodja projekta Nagradnega natečaja za najboljše diplomsko ali magistrsko delo. Je strpna in iskrena, ne prenese pa krivice in takrat resnično pride v ospredje njen temperament.

Nina Trček – strokovna sodelavka za preprečevanje korupcije, transparentnost in pravne zadeve

Magistrica prava z Univerze Harvard in Pravne fakultete Univerze v Ljubljani se je TI Slovenia pridružila v letu 2022. V preteklosti je delala kot pravna in politična svetovalka pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), kjer je pridobila izkušnje na področju preprečevanja korupcije in prijav nepravilnosti, v letu 2021 pa je prejela tudi nagrado TI Slovenia za najboljše magistrsko delo. Nina med drugim deluje na projektih glede SLAPP tožb, monitoringa lokalnih volitev in žvižgaštva. Trenutno živi v ZDA, kjer se ukvarja z gospodarskim in investicijskim pravom, v prostem času pa rada potuje, teče in igra klavir.

Jernej Trebežnik – strokovni sodelavec za preprečevanje korupcije in integriteto

Jernej Trebežnik je magistriral na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani, kjer trenutno opravlja še doktorat. Svoje zanimanje za preučevanje družb in kultur je doslej izpopolnjeval z raziskovalnim delom, usmerjenim v tematike dela in socialnega varstva, pa tudi s tekstopisnim in novinarskim delom na področju kulture ter kulturne dediščine. Vse našteto vidi kot dobro osnovo za delo pri TI Slovenia, kjer se je zaposlil januarja 2023.

Dagmar Šobervodja projektov 

Dagmar Šober se je timu TI Slovenia pridružila leta 2023 kot izkušena vodja projektov z močnim zaledjem v poslovnem svetu. Kljub izrazito humanistični izobrazbi je že od nekdaj kazala zanimanje za področje makroekonomije, gospodarstva, trženja in marketinga, izkušnje pa je nabirala v mednarodnih podjetjih in v diplomaciji. Njena strast so glasba, urbani plesi, tuji jeziki in potepanje v naravi.