our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Watchdogs against corruption

Preprečevanje korupcije ostaja izziv za Slovenijo kot tudi druge članice EU, tako z vidika priliva spornega premoženja v Slovenijo iz tujine, ki je povezan s pojavi izogibanja plačevanja davkov ter pranja denarja, kot z vidika koruptivnih tveganj na nacionalni ravni.

Medtem ko mediji skozi lastne zgodbe identificirajo omenjen sistemski problem, na teh področjih z vidika zagovorništva delujejo tudi druge organizacije civilne družbe. Zaradi pomanjkanja sistemskega sodelovanja pa so tovrstne zgodbe o sumljivih poslih hitro pozabljene, nevladne organizacije pa pri svojem delovanju nimajo lastnih kapacitet za proaktivno razkrivanja le-teh. Projekt Watchdogs against corruption tako združuje preiskovalne novinarje (Podčrto) z nevladnimi organizacijami (Transparency International Slovenia) z namenom združitve moči in celostnega razreševanja vprašanj davčne zakonodaje, postopkov davčnih izvršb ter transparentnosti objave davčnih neplačnikov.

logo usembassy