our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Usposabljanje o preprečevanju nameščanja tekem

Namen projekta je naslavljanje groženj integriteti športa, ki izvirajo iz nameščanja športnih tekmovanj. V Sloveniji se bodo projektne aktivnosti nanašale na problematiko nameščanja tekem v nogometu, kjer smo bili v zadnjih letih priča številnim aferam, povezanim z nameščanjem izidov. Področje je problematično zaradi pomanjkljivega zakonodajnega okvirja, pomanjkanja preventivnih akcij relevantnih deležnikov, kot tudi slabega finančnega položaja številnih nogometnih klubov in igralcev.
Aktivnosti projekta bodo usmerjene k izvajanju usposabljanj relevantnih odločevalcev o problematiki nameščanja tekem, ki bodo temeljila na predhodni analizi stanja v partnerskih državah. Zadnja faza projekta bo posvečena pripravi smernic za odločevalce pri obravnavi omenjene problematike. Cilji projekta so vzpostavitev programa usposabljanja za funkcionarje v športnih organizacijah ter njihovo opolnomočenje za preprečevanje nameščanja športnih tekmovanj ter z novo pridobljenim znanjem oblikovati smernice za dolgoročno naslavljanje problematike prirejanja športnih tekmovanj.

Spletna stran projekta v katerem sodeluje pet držav in 11 partnerjev je dostopna TUKAJ.

LOGO