our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Transparentno in odgovorno sprejemanje odločitev javnega pomena v Sloveniji

Namen projekta je zmanjšati korupcijska tveganja, ki izhajajo iz zakonodajnega postopka, s spodbujanjem preglednosti in celovitosti skozi uporabo inovativnih tehnologij. TI Slovenija bo centraliziralo različne javno dostopne podatke v enotni javni spletni platformi, ki bo dostopna vsem državljanom in državljankam. Podatki bodo predstavljeni v grafični obliki na vizualno privlačen način. Platforma bo omogočila raziskovalcem, nevladnim organizacijam, novinarjem in drugim zainteresiranim skupinam za dostop in uporabo zbranih podatkov za izvajanje zagovorništva. TI Slovenia bo organizirala različne projektne aktivnosti - izobraževanja za deležnike o uporabi platforme in t.i. hack-athon katerega namen je izpopolnitev platforme. Orodje prinaša bolj pregleden proces zakonodaje in omogoča eletronsko zakonodajno sled.

logoTTF