our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Integrity Watch

Namen projekta Integrity Watch je preprečevanje politične korupcije z vzpostavitvijo in uporabo uporabnikom prijazne spletne strani Varuh integritete z interaktivnimi podatkovnimi zbirkami s področij z visokimi korupcijskimi tveganji; omogočanje civilnodružbenega nadzora; zagotavljanje uporabnih informacij in podatkov novinarjem in tako prispevati h gospodarskemu in družbenemu napredku s povečano transparentnostjo in možnostjo dostopanja do informacij o zakonodajnih postopkih.

Prečiščeni pridobljeni podatki bodo objavljeni na spletni strani, ki bo vsebovala več grafičnih in tabelaričnih orodij, ustvarjenih za preprosto uporabo. Z orodji bo možno pregledovati sezname, grafe in tabele, s pomočjo katerih bodo lahko uporabniki prepoznali sektorje ali posameznike, pri katerih so korupcijska tveganja visoka in si tako določili prednostne naloge svojega dela v prihodnje; odpravljanje sistemskih neskladij, odpravljanje pravnih praznin; iskanje povezav med tveganimi sektorji/posamezniki na mednarodni ravni; za uporabo pri preiskavah novinarjev in organov pregona.

Na ravni Evropske unije bodo zbrani, obdelani in združeni podatki s področja politične korupcije v pomoč organom pregona in preiskovalnim agencijam in pripomogli k povečanju koordinacije in sodelovanja med različnimi ustanovami držav članic.

 

logoEK pakti