our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Inovativni pristopi v postopkih formalnega izobraževanja boja proti korupciji

Projekt sledi cilju izgradnje efektivnega in delujočega protikorupcijskega izobraževanja v srednjih šolah. Izobraževanje poteka v sodelovanju z učitelji in dijaki. TI Madžarska in TI Slovenia sta izdali priročnik Dijaki z(a) integriteto, ki vsebuje učno gradivo za učitelje, ki želijo poučevati o integriteti, transparentnosti, odgovornosti in preprečevanju korupcije v srednjih šoli, temah ki so odsotne iz učnih načrtov.
Da bi spodbudili razvoj protikorupcijskega učnega načrta v sekundarnem izobraževanju, projekt izpostavlja dva pomembna koraka. Priprava in testiranje učnega načrta v razredih srednjih šol, kjer so na inovativen način aktivno vključeni dijaki in učitelji. Drugič, cilj je razviti celovit in večplasten učni načrt, ki bo postal del institucionaliziranega protikorupcijskega izobraževanja v srednjih šolah.

PREBERI PUBLIKACIJO 

Erasmus logotka logo hu