our values

PRAVIČNOST

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

acf slo

Transparency International Slovenia sodeluje na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah, ki letos potekal med 16. in 20. novembrom 2020. Področje prevar je še vedno premalo poudarjeno in pomembnost preprečevanja le-teh se premalo izpostavlja. Teden je namenjen opozarjanju na finančne prevare, ki posameznike, davkoplačevalce, podjetja in skupnosti letno stanejo na milijarde evrov. Posebna pozornost je posvečena obravnavi finančnega kriminala, pranju denarja in razvoju finančne forenzike.

Cilj Tedna je informiranje javnosti in sodelovanje ključnih deležnikov na področju prevar, kot tudi soočanje s problemom in preventivno ravnanje na tem področju. Celoten program je na voljo TU.

faw 2020

V okviru tedna smo v TI Slovenia nadgradili vsebine, ki smo jih pripravili za Forum poslovne integritete in transparentnosti 2020. Video vsebine na temo Zaščita prijaviteljev: Vzpostavitev učinkovitega mehanizma za prijavo sumov nepravilnosti bodo prosto dostopne od 16. do 20. novembra 2020. Vsebine lahko dostopate preko povezave z geslom #FAW2020:

· Nicholas Aiossa: Evropska direktiva o zaščiti prijaviteljev

· John Devitt: Primer dobre prakse, irska zaščita prijaviteljev

· Alma Sedlar: Kdo je prijavitelj in prenos Evropske direktive o zaščiti prijaviteljev

· Vasja Čepič: Predstavitev Centra Spregovori!

· Ida Nowers: EU Whistleblowing Meter in vloga civilne družbe

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi RT @TransparencySi: .@_ostro_ je ob nastajanju spodnjega članka uporabljal tudi orodje Varuh integritete. Obiščite spletno stran #Varuhin
40mreplyretweetfavorite
TransparencySi Oglejte si še 📺 prispevke predstavnikov Whistleblowing International Network, TI EU in TI Slovenia. V njih se gov… https://t.co/WSaOzOJDVZ