our values

PRAVIČNOST

Volja za kodeks etike DZ kot kaže le obstaja

V TI Slovenia smo 11.7.2018 vodjem poslanskih skupin poslali dopis, kjer smo izpostavili funkcijo in pomen kodeksa ter jih spraševali po stališču o vzpostavitvi tega mehanizma. Predsednik Državnega zbora Matej Tonin je na naš poziv z dne 4.7.2018 namreč odgovoril, da po opravljeni razpravi na delovnem posvetu z vodji poslanskih skupin zaključuje, da ni dovolj podpore za začetek aktivnosti za sprejem kodeksa etike poslank in poslancev. Zato smo na vodje poslanskih skupin 11.7.2018 naslovili zgoraj navedeni dopis s prošnjo, naj nam pojasnijo stališče posamezne poslanske skupine do sprejema kodeksa.

Po prejetju osmih odgovorov z veseljem ugotavljamo, da najmanj šest poslanskih skupin (SDS, LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS) podpira začetek pogovorov o sprejetju kodeksa, nekatere navedene pa sprejetje kodeksa neposredno podpirajo. Dve poslanski skupini (Levica in NSi) sta sicer odgovorili na dopis, a nista podali nedvoumnega odgovora kljub dodatnemu pozivu o zjasnitvi. Začetek aktivnosti torej podpira večina poslanskih skupin v Državnem zboru.

O teh ugotovitvah smo danes obvestili predsednika Državnega zbora Mateja Tonina in ga pozvali, naj se aktivnosti za sprejem kodeksa nadaljujejo. 

 

 

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Oglejte si še 📺 prispevke predstavnikov Whistleblowing International Network, TI EU in TI Slovenia. V njih se gov… https://t.co/WSaOzOJDVZ
15hreplyretweetfavorite
TransparencySi Predstavitev je del učnih vsebin, ki smo jih ustvarili v okviru Foruma poslovne integritete in transparentnosti pri… https://t.co/DxlGH4as6x
15hreplyretweetfavorite