our values

PRAVIČNOST

Konec šole! Integriteta in boj proti korupciji v srednjih šolah

Šolsko leto je zaključeno, enako kot so se zaključile naše aktivnosti in pilotno testiranje učnega načrta s področja transparentnosti, integritete in boja proti korupciji s slovenskimi dijaki. To nadvse burno in navdihujoče sodelovanje z Gimnazijo Šentvid in Ekonomsko šolo Murska Sobota je omogočilo dijakom, da so sodelovali in se seznanili s kompleksnim področjem korupcije in med drugim tudi kreirali izobraževalne vsebine za katere upamo, da bodo postale del učnega procesa slovenskih gimnazij in srednjih šol.
Transparency International (TI) Slovenia je skupaj s strokovnimi sodelavci TI Italy, TI Hungary in strokovnimi sodelavci ter pedagogi pripravili tematske sklope in testni učni načrt. Na podlagi tega smo najprej usposobil profesorje za podajanje vsebin v razredu in v dveh različnih testnih obdobjih testirali različne pristope in vsebine z dijaki. V testnem obdobju je sodelovalo 140 dijakov, ki smo jim pokazali in približali pomembnost etičnega in legalnega delovanja skozi inovativen, inkluzivni, včasih tudi igriv pristop, ki je mladim bližje kot zgolj frontalno podajanje informacij. Odzivi dijakov so bili izjemno pozitivni, kar nam vpliva upanje, da bo šolski sistem dovzeten za tovrstne vsebine. Dijaki resnično potrebujejo alternativne teme in izobraževanje, ki jim omogoča izgradnjo visoke ravni integritete.
Mednarodni projekt Erasmus+ se izvaja tudi v Italiji in na Madžarskem. V mesecu septembru bomo objavili razpis za dijake, ki jim bo omogočil prijavo koncepta za snemanje kratkih filmov, objavili bomo e-učilnico za dijake in profesorje, pripravili predlog celostnega učnega načrta in ga predložili odgovornim v odločanje ter organizirali nacionalno konferenco.

erasmus1erasmus2

                                     Erasmus logotka logo hu

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Oglejte si še 📺 prispevke predstavnikov Whistleblowing International Network, TI EU in TI Slovenia. V njih se gov… https://t.co/WSaOzOJDVZ
TransparencySi Predstavitev je del učnih vsebin, ki smo jih ustvarili v okviru Foruma poslovne integritete in transparentnosti pri… https://t.co/DxlGH4as6x