our values

PRAVIČNOST

Objave finančnih transakcij farmacevtskih družb korak v pravo smer

Transparency International (TI) Slovenia pozdravlja objavo donacij in drugih plačil inovativnih farmacevtskih družb in združenj (EFPIA), ki jih razkrivajo v skladu s kodeksom transparentnosti. Vedno večja transparentnost delovanja postaja standard na vseh družbenih področjih. Ugotavljamo, da se je farmacevtska industrija prva lotila objavljati transakcije iz podjetij v javni sektor in nadejamo se, da bodo tej praksi sledili vsi ključni akterji. Prav tako upamo, da bo okolica sprejela te ukrepe kot pozitivne in bo trend transparentnosti razširil na druga področja – gradbeništvo, visoko šolstvo, logistiko in podobno.
Veseli nas, da bodo podjetja, ki so članice EFPIA, v letošnjem letu objavile podatke o izplačilih in drugih prenosih sredstev v zvezi z določenimi oblikami sodelovanja z zdravstvenimi delavci in zdravstvenimi organizacijami. Pobuda in pripravljenost za čim večjo transparentnost je odgovor na spreminjajoče se zahteve družbe.
Transparency International Slovenia se s svojo pobudo – projektom Krepitev preglednosti med javnim in zasebnim z namenom izboljšanja transparentnosti finančnih tokov med zasebnim in javnim sektorjem v različnih panogah – pridružuje tem naporom. Projekt se osredotoča na usposabljanje vseh zainteresiranih strani za spodbujanje preglednosti, celovitosti in odgovornosti, ko gre za finančne tokove iz zasebnega v javni sektor. Praksa kaže, da medtem ko je relativno visoka stopnja preglednosti in javni poudarek namenjen javnim izdatkov, transakcije, ki se stekajo v javni sektor iz zasebnega ostanejo zavite v tančico skrivnosti. V Transparency International Slovenia želimo s projektom skupaj s predstavniki gospodarskih družb doseči izboljšave v interakcijah med zasebnim in javnim sektorjem, cilj pa je povečati preglednost oz. transparentnost in zmanjšati korupcijska tveganja.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Oglejte si še 📺 prispevke predstavnikov Whistleblowing International Network, TI EU in TI Slovenia. V njih se gov… https://t.co/WSaOzOJDVZ
TransparencySi Predstavitev je del učnih vsebin, ki smo jih ustvarili v okviru Foruma poslovne integritete in transparentnosti pri… https://t.co/DxlGH4as6x