our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Zasebni sektor

Katerokoli podjetje, gospodinjstvo in institucija, ki ga ne nadzira javni sektor in je vodeno za zasebni dobiček. Korupcija v zasebnem sektorje je karakterizirana s strani skupin iz tega sektorja, ki vplivajo na odločitve in dejanja, ki vodijo do zlorabe zaupane moči.

Ves zasebni sektor bi se moral zavezati k implementaciji programa proti podkupovanju in prepovedati podkupovanje v kakršnikoli obliki, pa naj bo neposredna ali posredna. Obstaja več orodij za zasebni sektor, ki krepijo transparentnosti in integriteto: etični kodeksi, mehanizmi za zaščito prijaviteljev nepravilnosti, programi izobraževanja za zaposlene in druge, mnoge pa razvija tudi mreža Transparency International, ki pogosto naprednejša podjetja v nacionalnih okvirjih združuje v t.i. Transparency International klube. 

privatesector