our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Poznajte svojo stranko

Poznajte svojo stranko - Know Your Customer (KYC) je pojem, ki se uporablja za opis niza ukrepov proti pranju denarja, običajno zahtevanih z zakonom in so uporabljani v bankah in drugih finančnih storitvah za dokumentiranje resnične identitete stranke/klienta in njegove/njenega vira premoženja z namenom preverbe če je le-to zakonito. Informacije KYC so zbrane in ohranjene v klientovem "profilu", ki je periodično posodobljen. Dejanska aktivnost na računu je preverjana s KYC profilom, z namenom identificiranja aktivnosti, ki zvišujejo sum na pranje denarja. Razumen KYC program je eno izmed najboljših orodij v dobrem programu proti pranju denarja za odkrivanje sumljivih aktivnosti.

Raziskava Global Shell Games je pokazala, da se finančne insitucije in podjetja pogosto ne držijo osnovnih načel KYC. Enako je pomanjkljivosti pri preverjanju strank pokazala afera PanamaPapers. 

knowyourcustomer