our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Poneverba

Ko oseba na položaju v neki instituciji, organizaciji ali podjetju nepošteno in nezakonito prisvoji, uporabi ali prenese sredstva in blago, ki so ji bila zaupana za osebno obogatitev ali druge aktivnosti. V slovenskem pravnem redu poneverbo opredeljuje 209. člen Kazenskega zakonika.

Pravna povračila za korupcijo v izobraževanju in ostalih sektorjih niso omejena na kazenski pregon. Civilna družba bi morala podpirati lokalne civilne aktivnosti tako za nadomestitev stroškov, kot tudi pravde javnega interesa za povračilo javnih sredstev izgubljenih v poneverbah in goljufijah.

embezzlement