our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Politično izpostavljene osebe

Politično izpostavljene osebe so osebe, ki so zavzemale ali zavzemajo visoko javno funkcijo, kot je predsednik države ali vlade, višji politični veljaki, višji vladni, sodniški ali vojaški uradniki, višji direktorji državnih podjetij ali pomembni uradniki političnih strank. Pojem pogosto vključuje njihove sorodnike in bližnje prijatelje. Banke in druge finančne institucije morajo obravnavati te stranke kot visoko tvegane in uporabiti okrepljeno skrbnost tako na začetku kot v nadeljevanju poslovanja, za zagotovitev, da denar na njihovem računu ni izkupiček iz naslova kriminala ali korupcije.

Banke morajo politično izpostavljene osebe obravnavati z okrepljeno skrbnostjo za zagotovitev legitimnosti njihovih virov premoženja, še posebno če gre za politično izpostavljene osebe iz tujih držav.

politicallyexposedperson