our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Financiranje političnih strank

Vsak prispevek v denarni ali drugi obliki za podporo delovanju politične stranke. Financiranje političnih strank in volilnih kampanj je eno izmed temeljnih področij, kjer po celem svetu prihaja do tveganj za korupcijo, zato je urejanje tega področja ključno za učinkovit in celovit sistem preprečevanja sistemskih zlorab politike. Analizo sistema financiranja političnih strank in volilnih kampanj je TI Slovenia opravil v poročilu leta 2014, kjer so bile ugotovljene določene sistemske pomanjkljivosti. Hkrati je v istem letu TI Slovenia na terenu spremljal potek kampanj na lokalnih volitvah v petih slovenskih občinah ter preverjal, kako se zakonska določila uveljavljajo v praksi. Rezulati, ki jih lahko preverite na www.lokalne-volitve.si, kažejo na več kritičnih področij, ki spodkopavajo demokratičen proces.

politicalcontribution