our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Odgovornost

Koncept, kjer so osebe, institucije in organizacije (javne, zasebne in civilno-družbene) odgovorne za pravilno in transparentno obveščanje o svojih aktivnostih in zakonitem in pravilnem izrševanju svojih funkcij. Nanaša se tudi na upravljanje z javnim ali zasebnim premoženjem in sredstvi. Država in njeni zaposleni morajo biti odgovorni državljanom in sodiščem.

Vlade, podjetja in civilna družba morajo s svojimi dejanji zagotoviti višjo stopnjo odgovornost, da zagotovijo zaupanje javnosti v njihovo delovanje.

accountability