our values

PRAVIČNOST

O korupciji

Vas zanima kaj je korupcija ali pa se želite seznaniti s katerim izmed področij podrobno? Ponujamo odgovore na pereča vprašanja o korupciji in transparentnosti.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Stiki z odločevalci

TI Slovenia z željo po vzpostavitvi dobre prakse na področju transparentnosti NVO objavlja seznam stikov z odločevalci skupaj s pripadajočimi podatki o stiku. S tem želimo stigmatizirano področje približati širši javnosti in pokazati, da so stiki z odločevalci temelj demokracije in participacije državljanov v procesih odločanja v kolikor potekajo v skladu s pravili in transparentno. Obenem s tem seznamom dodatno predstavljamo naše dnevne aktivnosti širši javnosti. Pri zapisanih stikih ni nujno, da gre za lobistične stike po definiciji iz ZIntPK temveč za širšo definicijo stikov s katerimi vplivamo na javne politike. Za obdelavo podatkov in seznam za daljše obdobje lahko dostopate do xls datoteke, ki vključujejo tudi kraj sestanka (oz. način komunikacije, če gre za telefon ali email) in številko PU organa. Zadnjič osveženo 12.3.2018.

Datum stika Institucija/Organ Prisoten TIS Odločevalec Namen sestanka, tema pogovora Kraj/način stika
6.3.2018 Državni zbor RS Vid Doria in Sebastijan Peterka Poslanska skupina DeSUS Predstavitev ureditve lobiranja in sprejemanja Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije Ljubljana (Državni zbor)
28.2.2018 Državni zbor RS Vid Doria Poslanska skupina DeSUS, SMC, SD, SDS, NSI, Združena levica in nepovezani poslanci Prošnja za sestanek za predstavitev stališča TI Slovenia o Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije E-mail
21.2.2018 Državni zbor RS Vid Doria Poslanska skupina DeSUS, SMC, SD, SDS, NSI, Združena levica, samostojni poslanci in nepovezani poslanci Prošnja za sestanek za predstavitev stališča TI Slovenia o Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije E-mail
12.01.2018 Državni zbor RS Vid Doria Predsednik Vlade, Ministrstvo za pravosodje, Poslanska skupina DeSUS, SMC, SD Poziv k sprejetju Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije E-mail
15.11.2017 Državni zbor RS Vid Doria Jasna Murgelj Predstavitev ureditve lobiranja in sprejemanja Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije Ljubljana (Državni zbor)