our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Konflikt interesov

Situacija v kateri je oseba ali entiteta za katero delajo, naj bo to vlada, podjetje, medij ali cilvilno-družbena organizacija, soočena z izbiro med dolžnostjo in zahtevami njihovega položaja in svojih lastnih interesov.

Vse organizacije bi morale vpeljati pravila in procedure za identifikacijo, nadzor in obvladovanje konfliktov interesov, ki lahko vodijo do povečanega tveganja za korupcijo in druga neetična dejanja. Tako kot to definira Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije pa bi se morali izogibati tudi videzu nasprotja interesov, saj to lahko bistveno vpliva na zaupanje posameznikov v peljane postopke. 

conflictofinterests