our values

PRAVIČNOST

TI Slovenia

Izvajamo projekte in druge aktivnosti, ki prispevajo k boju proti korupciji, večajo transparentnost javnega delovanja ter krepijo integriteto pomembnih subjektov v družbi. Odzivamo se na aktualno dogajanje. Poročamo javnosti o lastnem delovanju. Spoznaj nas.

Pravno svetovanje

logo spregovori pagemodule

Ste bili priča korupciji ali zanjo veste? Ste žrtev povračilnih ukrepov, ker ste na nepravilnosti opozarjali? V okviru projekta Spregovori izvajamo brezplačno pravno svetovanje in informiranje.

Podpri

Želite prispevati k boju proti korupciji? Včlanite se, donirajte, namenite nam del dohodnine ali kako drugače pomagajte društvu pri delovanju. Vsak prispevek šteje!

Davčna oaza

Davčne oaze so jurisdikcije, vključujoč mesta, province ali države, ki podelijo ugodno davčno obravnavo, ki lahko koristijo nedržavljanom. Privabljajo premešeščanje gospodarskih transakcij v njihov teritorij skozi nizke ali nične davke. Ponavadi gostijo tudi nabor ponudnikov finančnih storitev. Mnoge davčne oaze so tudi "skrivnostne jurisdikcije", ki omogočajo skrivanje premoženja, pranje denarja ali druge neetične prakse. Obstaja več klasifikacij in seznamov davčnih oaz. Po indeksu mednarodne mreže Taxjustice se je v letu 2015 na vrhu seznama netransparentnih držav uvrstila Švica, sledili sta ji Hong Kong in ZDA.

Vse jurisdikcije, vključno s davčnimi oazami, bi morale zagotoviti visokim standardom transparentnosti, odgovornosti in integritete in bi morale sodelovati v multilateralni izmenjavi informacij in shemah medsebojne pravne pomoči.

taxhaven