our values

PRAVIČNOST

Lobiranje v Sloveniji - Poziv k transparentnemu in etičnemu lobiranju

Transparency International Slovenia vas vabi na predstavitev poročila Lobiranje v Sloveniji: Poziv k trensparentnemu in etičnemu lobiranju, ki bo potekala v torek, 2.12.2014 ob 11. uri v Grand Hotelu Union.

Po končanem uradnem delu dogodka vas vabimo na sproščen pogovor v preddverje dvorane. Prosimo, da se za dogodek prijavite na elektronski naslov sebastijan.peterka(afna)transparency.si do ponedeljka 1.12. Prijava je zaradi omejene kapacitete dvorane obvezna.

Transparency International Slovenia s predstavitvijo poročila Lobiranje v Sloveniji: Poziv k transparentnemu in etičnemu lobiranju predstavlja prvo analizo lobiranja v Sloveniji, ki oriše področje in postavi temelje za podrobnejše nadaljnje analize.
Poročilo vsebuje postopke ocenjevanja in analizo državne ureditve s poudarkom na transparentnosti, integriteti in enakopravnem dostopu do udeležbe javnosti v procesih odločanja. Hkrati zajema pregled krajine lobiranja v Sloveniji in nudi miselno povezano analizo zgodovinskega, družbenopolitičnega
in pravnega stanja v povezavi z lobiranjem in vplivanjem interesnih skupin.
V poročilu predstavljamo tudi druga pomembna vprašanja, kot so samoregulacija dejavnosti lobiranja in vloga medijev ter civilne družbe kot neodvisnih nadzornikov ali varuhov javnega interesa, ki nadzorujejo in poročajo o dejavnostih lobiranja.
Na predstavitvi poročila bomo predstavili ključna področja za spremembe in praktična priporočila za ureditev področja lobiranja. Namen poročila je odpreti javno razpravo na temo lobiranja in korupcijskih tveganja, ki izhajajo iz tega kompleksnega pojava. Poročilo predstavlja pomembne ugotovitve in izpostavlja zaznane izzive do katerih se morajo opredeliti deležniki in ciljne skupine.
Poročilo Lobiranje v Sloveniji: Poziv k transparentnemu in etičnemu lobiranju je nastalo v sklopu regionalnega projekta, ki vključuje oceno ureditev lobiranja in praks v 19 evropskih državah na podlagi mednarodne metodologije, kjer se je za ocenjevanje uporabilo niz 65 vprašanj.

lobbypic

logo EK

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi 🔴 [RAZPIS] Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo 🎓📜 @TransparencySi razpisuje nagrado za naj… https://t.co/gcG4N9e5hl
TransparencySi 📰[E-NOVICE]📰 Za vas smo pripravili mesečni pregled novic s področja dela @TransparencySi za februar 2021. ▶️… https://t.co/ixqshde6ua