our values

PRAVIČNOST

Okrogla miza : Kako do večje transparentnosti pri financiranju volilnih kampanj in političnih strank?

Transparency International Slovenia organizira okroglo mizo Kako do večje transparentnosti pri financiranju volilnih kampanj in političnih strank?. Okrogla miza bo potekala v sredo 5.11.2014 ob 16.00 - 18.00 v prostorih Predstavništva Evropske Komisije, Breg 14, Ljubljana.

 

Na okrogli mizi bodo spregovorili:

  • mag. Jorg Kristijan Petrovič, prvi namestnik predsednika Računskega sodišča
  • Dušan Vučko, direktor Državne volilne komisije
  • Drago Kos, vodja delovne skupine pri OECD
  • Renata Zatler, državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo
  • Vid Doria, generalni sekretar Transparency International Slovenia
  • Peter Jančič, novinar časopisne hiše Delo

 

Transparency International Slovenia organizira okroglo mizo, katere namen je predstavitev prvih izsledkov nadzora lokalnih volitev ter kampanj v petih slovenskih občinah. Iz praktičnega vidika transparentnosti volilnih kampanj bo društvo opozorilo na pomanjkljivosti trenutne zakonodaje ter z govorci in gosti iskalo rešitve za celovito ureditev področja financiranja političnih strank in volilnih kampanj. Vprašali se bomo kako trenutna zakonodaja in praksa omogoča poštenost, pravičnost in enakopravnost volilnih kampanj in omogoča ustrezno informiranost volivk in volivcev.
Govorci in udeleženci okrogle mize bodo poskušali oblikovati rešitve za zapolnitev zaznanih zakonskih lukenj, ki so že bile izpostavljene v poročilu CRINIS. Med drugim bo beseda tekla o neustreznih časovnicah volilnih opravil, nejasnostih zakonodaje iz vidika organiziranja volitev, ter možnega dvojnega financiranja volilne kampanj. Zaznani problemi povzročajo sistemske probleme, saj omogočajo ujetost države in zlorabo javnega denarja, kar negativno vpliva na nizko stopnjo zaupanja državljank in državljanov v demokratične procese, kot so same volitve.

 

 

logo ek open society

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi Oglejte si še 📺 prispevke predstavnikov Whistleblowing International Network, TI Ireland in TI Slovenia. Govorci… https://t.co/e25qBxYqf2
1hreplyretweetfavorite
TransparencySi Predstavitev je del učnih vsebin, ki smo jih ustvarili v okviru Foruma poslovne integritete in transparentnosti pri… https://t.co/jUiXSP9vqb
1hreplyretweetfavorite