our values

PRAVIČNOST

Delavnica za novinarje: uporaba IT za raziskovanje baz podatkov

Vse več novinarskih zgodb se skriva v bazah podatkov, ki so vse bolj odprte in omogočajo vse več obdelave. Za brskanje, analiziranje in grajenje zgodb so za delo z bazami podatkov potrebna znanja informacijskih tehnologij. TI Slovenia si prizadeva za večjo stopnjo uporabe baz podatkov ter s tem namenom organizira delavnico za novinarje, kjer bodo predstavljena orodja za obdelavo podatkov. Z udeležbo boste pridobili znanja, s katerimi boste lahko nadgradili svoje novinarsko delo.

Delavnica bo potekala v petek 26.5.2017 od 9 do (približno) 16 v prostorih zavoda Simbioza Genesis (Dunajska 22, Ljubljana).

Program bo obsegal vpogled v dve orodji za obdelavo baz podatkov:

1. Napredne funkcije Excel-a - dr. Ana Slavec (Arhiv družboslovnih podatkov)
Uporaba nekaterih bolj zahtevnih funkcij s katerimi lahko na različne načine obdelujemo javno dostopne baze podatkov .

2. Uvod v PostgreSQL - dr. Matej Kovačič (Inštitut Jožef Stefan)
Osnove uporabe tega odprtokodnega orodja s katerim lahko učinkovito obdelujemo predvsem večje baze podatkov, ki jih z drugimi orodji ne moremo obdelati.

Prijavi se

 

logoEK pakti

Supported [in part] by a grant from the Foundation Open Society Institute in cooperation with the Fiscal Governance Program of the Open Society Foundations.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi RT @Global_Witness: What would you call a crime which devastates societies and denies millions of people access to vital services? We call…
TransparencySi Indonezijski predsednik je od države odkupil darilo, ki ga je prejel od danskega predsednika vlade, da ne bi bilo d… https://t.co/Jf4MCH2zQI