our values

PRAVIČNOST

Kratki igrani filmi: predstavljaj si svet brez korupcije

Transparency International (TI) Slovenia z velikim veseljem predstavlja tri kratke igrane filme, ki so bili posneti v sklopu javnega natečaja za dijake na temo Predstavljaj si svet brez korupcije. Vsi trije filmi so nastali na podlagi scenarijev, ki so jih pripravili dijaki slovenskih srednjih šol in gimnazij:
1. Cena (ne)uspeha
Tema in osrednja vsebina filma govori o problematiki plagiatorstva v visokošolskem izobraževanju in izpostavlja pomen trdega dela in pravičnosti. Film je nastal na podlagi scenarija dijakov Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto, Luke Gorenčiča, Dina Subašiča in Kaje Metež.
2. Dilema
Zloraba javnih sredstev, javni razpisi in zaposlovanje preko vez in poznanstev so osrednja tema filma Dilema, ki je nastal na podlagi scenarija dijakinj gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera, Ive Ivanič, Laure Buzeti in Laure Sobočan.
3. Prava izbira
Film z naslovom Prava izbira prikazuje preskakovanje čakalnih vrst v zdravstvu in posledice takšnega početja. Film je nastal na podlagi scenarija Angelike Rudolf, dijakinje Gimnazije Šentvid.

Transparency International Madžarska, Slovenia in Italija izvajajo projekt Inovativni pristopi v postopkih formalnega izobraževanja boja proti korupciji, katerega namen je dijake ozaveščati o problemu korupcije in jih spodbuditi k razmisleku o tem pojavu. V mesecu marcu je TI Slovenia skupaj za Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Zavodom Republike Slovenije za šolstvo organizirala konferenco Dijaki z(a) integriteto, kjer smo predstavili učno gradivo in e-učilnico za sistematično izobraževanje dijakov s področja integritete, transparentnosti, demokracije, lobiranja, zaščite prijaviteljev, etike in preprečevanja korupcije. TI Slovenia si prizadeva, da bi ta tematika znašla v učnih načrtih gimnazij in srednjih šol v Sloveniji.

Erasmus logo

logo ek usembassy

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi 🔴 [RAZPIS] Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo 🎓📜 @TransparencySi razpisuje nagrado za naj… https://t.co/gcG4N9e5hl
TransparencySi 📰[E-NOVICE]📰 Za vas smo pripravili mesečni pregled novic s področja dela @TransparencySi za februar 2021. ▶️… https://t.co/ixqshde6ua