our values

PRAVIČNOST

Nevidni lastniki - predstavitev poročila

Transparentnost dejanskega lastništva je pomembna, saj preprečuje negativne pojave, povezane s skritim lastništvom, krepi zaupanje in je bistvena za gospodarstvo. Podatki o dejanskem lastniku bi morali biti vsakomur dostopni v javnem registru, ta pa bi moral slediti najsodobnejšim standardom odprtih podatkov. Mednarodna javnost se vse bolj zaveda, kako pomembna je transparentnost lastništva podjetij, a nikakor ni moč zanikati potrebe po dodatnih raziskavah in analizah, s katerimi bi lahko bolje razumeli izzive in prepoznavali obstoječe dobre prakse, primerne za različna nacionalna okolja. 

Vabimo vas na konferenco, ki bo 2. 12. 2016, v hotelu Union ob 10:00.

Predstavili bomo rezultate raziskave in študije primerov Transparentno dejansko lastništvo oz. Enhancing Beneficial Ownership Transparency, ki ju Transparency International Slovenia izvaja s šestimi partnerji v EU. Projekt je nastal v luči prenosa četrte direktive za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma v slovenki pravni okvir ter dolgoletnih naporov pri razkrivanju slamnatega lastništva, pranja denarja in odtekanja sredstev v davčne oaze.
transparency BO nov2016Program konference:
Govorci:

Ana Čergič – Vodja projekta Transparency International Slovenia
Sebastijan Peterka - Vodja projektov in raziskovalec Transparency International Slovenia
Urad RS za preprečevaje pranje denarja iz Sektorja za preventivo in nadzor
Henri Makkonen - EU Advocacy Advisor at Financial Transparency Coalition
Maruša Babnik - koordinatorka projekta Gibanje za davčno pravičnost Ekvilib Inštitut
Daniel Nielson - profesor in sodelavec na oddelku za politične znanosti na univerzi Brigham Young ZDA

Vljudno vabljeni!
Prosimo, potrdite svojo udeležbo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
najkasneje do 01. decembra 2016

logoEK paktilogo usembassy

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi RT @Global_Witness: What would you call a crime which devastates societies and denies millions of people access to vital services? We call…
TransparencySi Indonezijski predsednik je od države odkupil darilo, ki ga je prejel od danskega predsednika vlade, da ne bi bilo d… https://t.co/Jf4MCH2zQI