our values

PRAVIČNOST

Dnevi integritete 2016

Transparency International Slovenia vas vabi na že tradicionalne Dneve integritete, s katerimi bomo obeležili mednarodni dan boja proti korupciji: 
2. 12. 2016, ob 10. uri v Hotelu Union - Konferenca ob predstavitvi poročila Nevidni lastniki: transparentnost dejanskega lastništva
Poročilo bo razkrilo zakaj je skrito lastništvo problematično, zakaj je transparentnost odgovor ter pokazalo skrito lastništvo na treh domačih študijah primerov: tajkunski zgodbi, privatizaciji državnega podjetja in odtekanju sredstev iz javne blagajne v davčno oazo. 
6. 12. 2016, ob 19. uri v hotelu Slon – pogovor zasebnega sektorja z ministrom pravosodje Republike Slovenije Goranom Klemenčičem
Tematika pogovora predstavnikov zasebnega sektorja bo vključevala pregon korupcijskih kaznivih dejanj v Sloveniji in v tujini, vladavini prava, projekt slovensko sodstvo 2020 in spremembe ter dopolnitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.
dnevi integritete 20167. 12. 2016, ob 14. uri v City hotelu – okrogla miza o predlaganih spremembah Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije
Transparency International Slovenia in Ministrstvo za pravosodje vas vabita na javno razpravo o predlaganih spremembah in dopolnitvah Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. V razpravi bodo sodelovali mag. Goran Klemenčič, minister za pravosodje, Boris Štefanec, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, Vid Doria, generalni sekretar Transparency International Slovenia, Jernej Vrtovec, poslanec NSi v Državnem zboru in Jani Mőderndorfer, poslanec SMC v Državnem zboru. Dogodek bo povezoval Boštjan Lajovic. 

Namen dogodka je sprožiti kakovostno in celostno javno razpravo o predlaganih spremembah v katerega želimo vključiti čim širši krog strokovnjakov, javnih uslužbencev, gospodarstvenikov, politikov in druge zainteresirane javnosti.
9. 12. 2016, ob 11. uri v prostorih TI Slovenia - kava z novinarji ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji
V sproščenem, neformalnem vzdušju, vročem čaju in kavi bomo z novinarji razpravljali o razvoju boja proti korupciji v Sloveniji, trenutnem stanju in izzivih ter o aktualnih temah tako doma kot po svetu.
Dogodek je namenjen predstavitvi izjave za javnost ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji ter druženju, krepitvi sodelovanja z novinarji, ki bi si želeli aktivneje vključevati v skupen boj proti koruptivnim praksam ter splošni refleksiji o izzivih in rešitvah na omenjenem področju.
13. 12. 2016, ob 17. uri v Kinoteki – okrogla miza na temo prijaviteljev korupcije
Udeležili se bomo okrogle mize na temo prijaviteljev korupcije, ki bo organizirana s strani Komisije za preprečevanje korupcije.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi RT @Global_Witness: What would you call a crime which devastates societies and denies millions of people access to vital services? We call…
TransparencySi Indonezijski predsednik je od države odkupil darilo, ki ga je prejel od danskega predsednika vlade, da ne bi bilo d… https://t.co/Jf4MCH2zQI