our values

PRAVIČNOST

Dnevi integritete 2016

Transparency International Slovenia vas vabi na že tradicionalne Dneve integritete, s katerimi bomo obeležili mednarodni dan boja proti korupciji: 
2. 12. 2016, ob 10. uri v Hotelu Union - Konferenca ob predstavitvi poročila Nevidni lastniki: transparentnost dejanskega lastništva
Poročilo bo razkrilo zakaj je skrito lastništvo problematično, zakaj je transparentnost odgovor ter pokazalo skrito lastništvo na treh domačih študijah primerov: tajkunski zgodbi, privatizaciji državnega podjetja in odtekanju sredstev iz javne blagajne v davčno oazo. 
6. 12. 2016, ob 19. uri v hotelu Slon – pogovor zasebnega sektorja z ministrom pravosodje Republike Slovenije Goranom Klemenčičem
Tematika pogovora predstavnikov zasebnega sektorja bo vključevala pregon korupcijskih kaznivih dejanj v Sloveniji in v tujini, vladavini prava, projekt slovensko sodstvo 2020 in spremembe ter dopolnitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.
dnevi integritete 20167. 12. 2016, ob 14. uri v City hotelu – okrogla miza o predlaganih spremembah Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije
Transparency International Slovenia in Ministrstvo za pravosodje vas vabita na javno razpravo o predlaganih spremembah in dopolnitvah Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. V razpravi bodo sodelovali mag. Goran Klemenčič, minister za pravosodje, Boris Štefanec, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, Vid Doria, generalni sekretar Transparency International Slovenia, Jernej Vrtovec, poslanec NSi v Državnem zboru in Jani Mőderndorfer, poslanec SMC v Državnem zboru. Dogodek bo povezoval Boštjan Lajovic. 

Namen dogodka je sprožiti kakovostno in celostno javno razpravo o predlaganih spremembah v katerega želimo vključiti čim širši krog strokovnjakov, javnih uslužbencev, gospodarstvenikov, politikov in druge zainteresirane javnosti.
9. 12. 2016, ob 11. uri v prostorih TI Slovenia - kava z novinarji ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji
V sproščenem, neformalnem vzdušju, vročem čaju in kavi bomo z novinarji razpravljali o razvoju boja proti korupciji v Sloveniji, trenutnem stanju in izzivih ter o aktualnih temah tako doma kot po svetu.
Dogodek je namenjen predstavitvi izjave za javnost ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji ter druženju, krepitvi sodelovanja z novinarji, ki bi si želeli aktivneje vključevati v skupen boj proti koruptivnim praksam ter splošni refleksiji o izzivih in rešitvah na omenjenem področju.
13. 12. 2016, ob 17. uri v Kinoteki – okrogla miza na temo prijaviteljev korupcije
Udeležili se bomo okrogle mize na temo prijaviteljev korupcije, ki bo organizirana s strani Komisije za preprečevanje korupcije.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi RT @racunskosodisce: Obstaja tveganje, da bo proces priprave, sprejemanja in spremljanja predpisov postal sam sebi največja administrativna…
15hreplyretweetfavorite
TransparencySi RT @anticorruption: 🔴 700+ signatories from 120 countries call on #UNGASS2021 to set a new global standard on #beneficialownership transpar…
15hreplyretweetfavorite