our values

PRAVIČNOST

Krepitev poslovne integritete pomembno za širšo družbo

Transparency International Slovenia je danes na poslovnem zajtrku, ki ga je organiziral z Nemško-slovensko ter Britansko-slovensko gospodarsko zbornico, predstavil svoje nove aktivnosti na področju zasebnega sektorja. Prisotnim je bil predstavljen tudi Forum poslovne integritete in transparentnosti. »Podjetja s pristopom v Forum dajejo jasen znak, da si želijo poslovno okolje, kjer bo vladala ničelna toleranca do korupcije. Na tej skupni točki bomo gradili program, s katerim se bomo zoperstavili slabim praksam, ki se pojavljajo v poslovnem okolju« je povedala Simona Habič, predsednica Transparency International Slovenia. Forum bo platforma za podjetja, ki želijo biti vodilna pri vzpostavljanju večje integritete zasebnega sektorja.
TI Slovenia bo z aktivnostmi za zasebni sektor spodbujal vzpostavljanje učinkovitih programov za preprečevanje podkupovanja, spodbujal gradnjo mehanizmov za varno prijavo nepravilnosti znotraj podjetij in si prizadeval za večjo usposobljenost kadrov podjetij za prepoznavanje in preprečevanje korupcije in drugih neetičnih ravnanj. Predstavitev Foruma bo tako prvi korak v vrsti aktivnosti za spodbujanje integritete v zasebnem sektorju.
Korupcija v zasebnem sektorju povzroča poslovno škodo, manjšanje ugleda, nelojalno konkurenco in druge negativne pojave. Raziskave prav tako kažejo, da tudi podjetniki sami zaznavajo negativne posledice korupcije, saj jim ta krni posel. Zato zagotavljanje integritete in transparentnosti v zasebnem sektorju pomembno prispeva tako k pozitivnemu poslovanju podjetja kot tudi k preprečevanju korupcije v širši družbi. »Globalna mreža organizacij za boj proti korupciji Transparency International v zasebnem sektorju prepoznava partnerja za ustvarjanje sveta brez korupcije. S tem namenom ustvarjamo orodja za zasebni sektor, organiziramo izmenjavo dobrih praks in povezujemo deležnike, ki lahko prispevajo k učinkovitim rešitvam,« je poudarila Elena Panfilova, podpredsednica upravnega odbora globalnega gibanja Transparency International, ki je ob tej priložnosti nagovorila goste zajtrka.

TI Slovenia bo v prihodnjih mesecih nadaljeval z aktivnostmi za zasebni sektor, podjetja zainteresirana za vstop v Forum pa lahko interes za pristop k programu izrazijo prek kontaktov objavljenih na spletni strani.

NOVICE

podpri 

Naroči se na E-novice

* obvezno polje
 

Kontakt

Sedež:

Vožarski pot 12, Ljubljana

E-mail:

email

Telefon:
(+386) 01/320 73 25

Center za zagovorništvo,

informiranje in pravno svetovanje:
080 39 34

Twitter

TransparencySi 🔴 [RAZPIS] Nagradni natečaj za najboljše diplomsko ali magistrsko delo 🎓📜 @TransparencySi razpisuje nagrado za naj… https://t.co/gcG4N9e5hl
23hreplyretweetfavorite
TransparencySi 📰[E-NOVICE]📰 Za vas smo pripravili mesečni pregled novic s področja dela @TransparencySi za februar 2021. ▶️… https://t.co/ixqshde6ua